Gyülekezeti bál 2018

Ismét beköszöntött a báli szezon, és ezzel együtt eljött az ideje annak is, hogy kicsit kimozduljunk otthonról, ünneplőbe öltöztessük testünk-lelkünk. A Pápai Református Gyülekezetben meg van a lehetőségünk arra, megtanulhatjuk, hogyan érdemes élni és ünnepelni – természetesen a keresztény hagyományoknak megfelelően. Ezek a ciklikusan visszatérő események, ünnepek remek keretet adnak életünknek, amitől az harmonikusabb, rendezettebb, kiszámíthatóbb lehet. Biztonságérzetet teremt és ad. Emellett számos más földhöz ragadt előnye, hozadéka is van még: jó barátokkal együtt lenni, jókat enni, táncolni, mulatni. Már ez is hozzátartozik az élethez. (Már majdnem azt írtam: Mert megérdemled! :) ) A szigorú hétköznapok közé kell néha „lazulós” örömnapokat is beiktatni. Nekem a bál napja mindig olyan jó. Készülődni, várni...

Az idei alkalom ráadásul nagyon különleges is volt, mert körünkben tartózkodott Bartha József, a holtmarosi Tulipán Gyermekotthon vezetője. Szívhez szóló, megható szavakkal ecsetelte a Gyermekotthon vezetésével járó örömöket és nehézségeket. Szakács Gergő lelkészünk a több, mint tíz éves kapcsolatot fényképek vetítésével elevenítette meg. A kapcsolat kezdetén még pici gyermekek ma már 16-17 éves kamaszok, a legnagyobbak már egyetemre járnak.

          A bált Steinbach József püspök úr nyitotta meg, a magvető példázatával mondhatni magvas gondolatokat vetett el bennünk.

     Nagyon színvonalas volt ismét a Tánc-Lánc csapatának jókedvű, életteli produkciója. Müller Anitától azt is megtudhattuk, hogy a néptánc ismét virágkorát éli, több mint 3500 diák és felnőtt foglalkozik a néptánc általuk tanított formájával.

          A tombola ismét nagy sikert aratott. A Csomor házaspár komolyan vette a felkérést, miszerint csak olyan ajándékot hozzunk tombolatárgynak, amit mi is elfogadnánk. (Ők vízforralót hoztak, persze vissza is nyerték...)  

         Szóval volt étel, ital, jókedv, móka, kacagás. Aki nem hiszi járjon utána! (Jövőre! :) ) Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját!

 

 

 

                                                                                                                                   Gasparics Mónika