Korlátozások gyülekezetünkben 2020.11.11-től

„De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézsaiás könyve 43, 1-2)


Ezekkel a szavakkal bátorította Isten az ő népét a babiloni fogságban. Jelenlegi helyzetünk hasonlít ehhez. Mozgásunkban tevékenységünkben, találkozásainkban korlátozva vagyunk. A félelem, bizonytalanság, szorongás, csüggedés, feszültség erőt vesz rajtunk. A vírus fenyegeti az életünket és szeretteink életét. Isten bátorít minket, hogy bármi is történjen velünk, az ő kezében vagyunk. Ő Ura a vírushelyzetnek is. Kezében tart mindent és mindenkit. Nála van a szabadulás.
Isten bátorító, gondoskodó jelenléte mellett fontos, hogy mi is mindent megtegyünk, ami rajtunk múlik. Saját felelősségünket tartsuk szem előtt és így éljünk a jelenleg kialakult járványhelyzetben. Az országosan meghirdetett intézkedésekhez és a Magyarországi Református Egyház hivatalos állásfoglalásához igazodva, az alábbi korlátozásokat vezetjük be gyülekezetünkben egymás védelmének érdekében:


1. Istentiszteleteinket a korlátozások feloldásáig nem lehet látogatni. Az élő közvetítéseket folytatjuk, ezeket youtube csatornánkon lehet követni (www.youtube.com/papareformatus). Kérjük, minél többen iratkozzanak fel a csatornára és a „kis harangra” kattintsanak, hogy értesüljenek minden új tartalomról.
2. November 22-én, örökkévalóság vasárnapján megemlékezünk az elmúlt egy évben elhunytakról. November 29-én, Advent 1. vasárnapján úrvacsorás istentiszteletet tartunk. Ahogy Húsvétkor, úgy most is arra bátorítunk mindenkit, hogy az élő közvetítésbe kapcsolódjon be otthonról és családja körében, az élő közvetítéssel egy időben vegyen úrvacsorát.
3. A temetések maximum 50 fő jelenlétével, a keresztelések, esküvők szűk családi körben megtarthatók.
4. A gyülekezeti csoportok, bibliakörök is online találkoznak. Az érintett csoporttagok csoportvezetőjüktől kapnak erről további információkat.
5. Adventi játszóházunkat nem tartjuk meg.
6. A Lelkészi Hivatal továbbra is nyitva lesz a megszokott időben (kedd-péntek 9-12 óra között, továbbá csütörtök 17-18 óra közt). Maszk és kézfertőtlenítés szükséges.
7. Amennyiben segítségre van szüksége bármilyen ellátásban (bevásárlás, gyógyszertár, stb.) vagy lelki beszélgetésre van igénye, kérjük, bátran keresse lelkipásztorainkat hivatali időben vagy az alábbi elérhetőségeken: info@papareformatus.hu, 89/324-415.
8. Adományaikat (perselypénz, egyházfenntartói járulék, Isten dicsőségére, stb.) többféleképpen juttathatják el hozzánk. Befizethetik személyesen a Lelkészi Hivatalban, átutalhatják gyülekezetünk számlaszámára (Raiffeisen Bank 12085004-00102657-00100002) vagy összegyűjthetik egy összegben, majd a korlátozások feloldása után elhozhatják.

Kérjük, hogy imádkozzanak a most kialakult helyzetért, a betegekért, az értük dolgozókért! Ha a környezetükben idős, segítségre szoruló emberek élnek vagy esetleg koronavírusos betegekről tudnak, kérjük, segítsék őket, ahogy tudják! Mutassuk meg közösen a kialakult helyzetben odafigyeléssel, meghallgatással, segítségnyújtással Isten gondoskodását városunkban! Legyünk Krisztus jó illata!

Gyülekezetünk Elnöksége