Lilli és a hihetetlen visszatérés a pápai színházban

Harmadik alkalommal láthatta  a "Lilli és a hihetetlen visszatérés"   című gyermek musicalt a pápai közönség. A tavalyi év húsvét vasárnapján a református templomban volt a premier, majd  a III. Ökumenikus Imanap sátrában tapsolhattak a darabnak az eseményre kilátogatók.  Ifj. Márkus Mihály, a helyi református gyülekezet lelkipásztora rövid bevezetőjében elmondta: a gyerekek nagyon készültek, hogy végre színházi körülmények között is bemutathassák a musicalt. 

 

 

A lelkész az osztrák katolikus KISI (Kinder Singen - gyerekek énekelnek) mozgalom megkeresése után kezdett foglalkozni a darabbal, majd hosszas, több mint egy évig tartó alapos munka következett: a musical fordítása, rengeteg szervezés, próbák, koreográfiák és minden más egyéb, ami hozzátartozik egy darab sikeres színreviteléhez.

A történet Lilliről, egy rendszeresen templombajáró kislányról szól, aki még nem érti igazán az evangélium üzenetét, számára elképzelhetetlen Jézus feltámadása, tele van kételyekkel. Az egyik éjszaka azonban csodálatos időutazásban vesz részt álmában, ahol Samuello kalauzolásával láthatja a jeruzsálemi eseményeket. Lilli magára ismer Tamásban, majd a kételkedő apostolhoz hasonlóan számára is egyértelművé válik: Krisztus feltámadt!

A darab számunkra is fontos, valódi üzenete a kislány álmának harmadik kívánsága: szeretné, ha az emberek is meggyőződnének a Biblia hitelességéről.

Birgit és Hannes Minichmayr musicaljét Payer Judit és a darabban Jézust játszó ifj. Márkus Mihály fordította. A főbb szerepek alakítói: Lilli: Szalay Violetta; Samuello: Végh Kálmán; Xavérl: Böröczky Éva; Felur: Márkus Luca; Tamás apostol: Márkus Mihály Pál, közreműködtek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának modern táncosai: Baksai Réka, Búzás Réka, Erdős Georgina, Katona Vivien, Sugár Eszter és Szarka Liliána Fanni. A koreográfiát Holik Éva és Müller Sára tanította be a fiataloknak.

A szereplők ruháit a szülők készítették, a díszlet Nagy Lajos és Tóth András (ő tervezte a rendezvény plakátját is) munkája.

A darab (kiegészülve egy Tánc-Lánc-os produkcióval) képviseli majd a Dunántúli Református Egyházkerületet a május 24-én Debrecenben tartandó Református Egység Napi rendezvényen.

Képek az előadásról:

Fotók: Csomorné Barcza Éva,  Udvardy Katalin és Varga Jenő